2018. július 13.

Diáknap

2018. április 23-27.

Fenntarthatósági hét

2018. április 11.

A költészet napja - a Tarisznyások előadásában

2018. április 5.

Ünnepélyes átadás

A felújított tornatermünk ünnepélyes keretek között átadásra került. Iskolán igazgatóját, tanárait és diákjait megtisztelte jelenlétével
Tóth Balázs, Vasvár város polgármestere
Rettegi Attila, SzoSzSzC főigazgatója
Németiné Kökényesi Andrea, SzoSzSzC gazdasági főigazgató-helyettese
Birosz Pál, SzoSzSzC szakmai főigazgató-helyettese

2018. január 28.

A középiskola hírei

Befejeződött a tornaterem felújítása. Teljes alsó szigetelést, sportpadlót és a terem méretének megfelelően röplabda és kosárlabda pálya felfestést kapott a sok testnevelés órát, sportversenyt, iskolai rendezvényt megélt tornaterem.

Bővült az iskola szaktantermeinek száma, valamint felszereltsége. A számítógép szerelő és karbantartó szakhoz nélkülözhetetlen gyakorlótermet sikerült kialakítani, valamint olyan eszközökkel berendezni, amelyek segítségével gyakorlatban is lehetőség van a szakmai készségfejlesztésre.

A szociális gondozó és ápoló szak is gyarapodott tárgyi eszközökkel. A meglévő demonstrációs terem felszereltsége egy szociális intézmény gondozotti szobájához került közelebb, így az ápolási, gondozási alapok elsajátítása élménydúsabban került a gyakorlathoz közelebb. Kialakításra került egy új vizsgáló-kezelő helyiség, ami alapszolgáltatások és szakosított ellátások során alkalmazott vizsgálati módszerek elsajátítását, illetve begyakorlását teszik lehetővé.

A fejlesztésekre a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum jóvoltából kerülhetett sor.

Továbbtanulás és felnőttoktatás

Szakközépiskolai képzésben várjuk a kimaradó 8. osztályosokat a számítógép szerelő és karbantartó, valamint a szociális gondozó és ápoló szakon. Szeretnénk ezzel a két szakkal, közös 9. osztályt indítani. A felvehető létszám 8-8 fő. Az utóbbi szak a 2018/2019-es tanévben hiányszakmának számít, így ezen a szakon tanulók, ösztöndíjban is részesülnek. Azok a tanulók, akik Vasváron élnek és helyben, nálunk tanulnak tovább, továbbra is számíthatnak a Vasvári Önkormányzat anyagi támogatására is. Várjuk a szakmát (akár második szakmát) szerezni akaró felnőtteket is. Az ingyenes, iskolarendszerű felnőttoktatás keretén belül februárban, informatikai rendszerüzemeltető és Szociális szakgondozó szakmákban indítunk úgynevezett keresztféléves képzést megfelelő létszám esetén. A jelentkezés feltétele érettségi bizonyítvány. Érdeklődni személyesen az iskolában, illetve 0694/573142 telefonon, vagy az iskola.vasvar@gmail.com e-mail címen lehet.

2017. május 5.

Ballagás

2017. április 12.

Diáknap


2017. február

Implom József helyesírási verseny

Zsebe Viktória, iskolánk 11. évfolyamos tanulója az Implom József helyesírási verseny megyei fordulóján a szakközépiskolai kategóriában 1. helyezést ért el. Februárban Vas megyét képviselve részt vehet a Gyulán megrendezésre kerülő Kárpát-medencei országos döntőn.
Felkészítő tanára: Tóth Erika


2017. február 3.

Szalagavató


2016. december 7.

Eu-s szakképzési hét

Az iskola a helyi és a kistérségi általános iskolásoknak szervezett szakmai ügyességi és sportnapon mutatta be a tanulható szakmákat. A színes sportprogramok és versenyek az iskola iránti érdeklődés felkeltését szolgálták, ehhez kapcsolódóan kaptak képet az iskola belső világáról és a szakember képzésről. És miben mérték össze tudásukat a csapatok, csak izelítőül: perifériák csatlakoztatása, ágyazó verseny, indukált vérnyomásmérés, öltöztetőverseny, röplabda gyógylabdával...stb.2016. október 17.

Avató